Un moldovean a încercat să ajungă în Franţa cu o carte de identitate românească falsă

Un moldovean şi-a forţat norocul, încercând să ajungă în Franţa cu o carte de identitate românească falsă. Incidentul a fost înregistrat la punctul de trecere Leuşeni. 

Cazul a fost semnalat pe sensul de ieșire din Republica Moldova în data de 21 august, când un mijloc de transport s-a apropiat pentru formalitățile de control.

Printre pasageri se afla un moldovean, care deși avea documentele de călătorie în regulă, comportamentul acestuia a dat de bănuit când a fost întrebat de inspectori dacă deține și alte acte ce confirmă șederea pe o perioadă mai îndelungată în țările UE.

Urmare, bărbatul a fost verificat suplimentar și în geanta personală a fost depistată o carte de identitate care ar fi emisă de autoritățile române. Aceasta prezenta elemente necorespunzătoare unui document autentic, iar datele personale se contraziceau cu cele din actele deținute.

Din verificările cu tehnica specială, au fost adeverite suspiciunile polițiștilor de frontieră. Interogat despre cum a ajuns în posesia documentului, moldoveanul a spus că a perfectat actul prin intermediul unei cunoștințe, contra unei sume de 2.000 de lei.

Polițiștii de frontieră au dispus reținerea cărții de identitate și transmiterea acesteia către expertiză, dar și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în documentele oficiale.

Cetățeanului moldovean i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu