Un moldovean a încercat să ajungă în Franţa, având în portmoneu acte româneşti false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi au descoperit în portofelul unui cetățean moldovean, o carte de identitate românească şi un permis de conducere românesc contrafăcute. 

Tânărul în vârstă de 21 de ani s-a prezentat pentru controlul de frontieră la Vama Sculeni, fiind pasager într-un microbuz care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova - Franţa.

Existând suspiciuni că Vadim D. ar putea deţine documente false sau falsificate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia au fost descoperite, în portofelul acestuia, o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele cu însemnele autorităților române.

Polițiștii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice.

Bărbatul a declarat că a procurat documentele de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 200 euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu