Un moldovean a împuşcat doi grăniceri transnistreni: Unul dintre ei a murit în spital

Un moldovean, locuitor al satului Pârâta, raionul Dubăsari, în vârstă de 47 de ani, este suspectat de serviciile de securitate ale regiunii transnistrene precum că a ucis un grănicer transnistrean, iar pe altul l-ar fi rănit.

Potrivit adevărul.ro făptaşul, Oleg Covalenco, a încercat să treacă ilegal hotarul şi să intre în Ucraina. Astfel, în momentul reţinerii acestuia de către grănicerii separatişti, bărbatul a deschis focul şi apoi a dispărut pe teritoriul regiunii transnistrene. Doi dintre grăniceri au fost grav răniţi. Unul dintre ei a murit în spital.

La moment toate posturile de frontieră de pe segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean sunt în stare de alertă, deoarece la locul unde s-a desfăşurat acţiunea criminală a fost depistat un rucsac, în interiorul căruia au fost găsite două grenade F-1 şi un pistol marca TT.

Potrivit datelor Procuraturii de la Chişinău, acesta este dat în căutare pentru alte două crime săvârşite în Republica Moldova. La 31 iulie 2011, o echipă specială a Poliţiei moldoveneşti a încercat să-l reţină, în momentul când acesta se afla în casa concubinei sale din Pârâta. Bănuitul cu un complice a reuşit să scape însă, la volanul unui BMW, nu înainte de a trage focuri de armă în poliţişti.

Autorităţile de la Tiraspol au stabilit şi o recompensă pentru cei care vor contribui la găsirea lui Oleg Covalenco.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu