Un moldovean a fost reținut pentru a doua oară în timp ce trecea ilegal frontiera de stat

Un moldovean a fost reținut pentru a doua oară în timp ce trecea ilegal frontiera de stat. Dacă acum o lună individul a încercat să ajungă fraudulos în Ucraina, ieri a fost reținut la intrarea în țară, după ce a traversat clandestin hotarul.

"În jurul orei 05:30, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, aflați în misiuni de patrulare comună cu grănicerii ucraineni, au observat silueta unei persoane care se îndrepta dinspre Ucraina spre interiorul Republicii Moldova.

La doar zece metri de linia de frontieră a fost reținut un bărbat. Totodată, la fața locului a intervenit grupa operativă a SPF Ocnița care a și constatat activitatea ilegală a insului reținut, prin efectuarea verificărilor adiționale ale traseului efectuat de acesta.

Ca urmare a cercetărilor primare, bărbatul de 59 de ani este cetățean moldovean, locuitor al sat. Căinarii Vechi, r-nul Soroca. Din lipsa actelor valabile, moldoveanul a încercat să traverseze fraudulos frontiera, prin ocolirea punctelor de trecere.

Din informațiile deținute, cetățeanul nu este la prima abatere, în seara de 22 noiembrie curent, fiind reținut pe aceeași direcție și cu același scop de a traversa fraudulos frontiera moldo-ucraineană", se arată în comunicat emis de Poliţia de Frontieră. 

Pe numele bărbatului a fost deschisă o cauză penală pentru trecerea ilegală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu