Un moldovean a arborat tricolorul nostru pe vârful Everestului (VIDEO)

Embed:

Mircea Baciu este moldoveanul care a urcat pe cel mai înalt punct de pe planetă, pe muntele Everest, la înălțimea de 8848 metri. După ce a triumfat la înălţime, acesta a înregistrat un filmuleţ video unde spune că iubeşte Republica Moldova.

 "- Ţara mea iubită, noi suntem în vârful Everestului şi aici am arborat drapelul ţării noastre. De ce? Pentru că noi ne iubim ţara noastră", a declarat Mircea Baciu.

 

Bărbatul a fost felicitat pe rețelele de socializare de prietenii săi.  Unul dintre amici i-a scris că acest rezultat înseamnă să crezi, să visezi şi să cucereşti.  Se pare că echipa moldoveanului a așteptat mai multe săptămâni ca vremea să se îmbunătăţească pentru a cuceri Everestul.

Ascensiunea pe cel mai înalt cârf muntos este periculoasă: din 14 mai, când a început sezonul de alpinism, șapte persoane au murit pe Everest.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.