Un model belarus, reținut pe aeroportul din Moscova. Tânăra spune că deţine probe privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

Embed:

Renumitul model, Anastasia Vaşukevici, din Belarus, a fost reţinută de autorităţile ruse, pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Tânăra, cunoscută în mediul online sub pseudonimul Nastia Rîbka, care a declarat anterior că a fost amanta oligarhului rus, Oleg Deripaska, un apropiat de-al lui Vladimir Putin spune că deţine probe privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Despre aceasta a vorbit şi anul trecut într-un video, imediat după ce a fost arestată în Thailanda, împreună cu alţi tineri, pentru incitare la prostituţie.

Printre altele, ea se dă drept "antrenoare de sex". Modelul a stat un an şi jumătate într-o închisoare thailandeză şi urma să-şi încheie pedeapsa primită în Belarus, dar se pare că nu va ajunge la Minsk, întrucât a fost încătuşată de poliţiştii ruşi.

"Nu mi-aş fi dorit să discut despre acest subiect, dar se pare că vor să ne aresteze pentru un termen lung. De aceea, sunt dispusă să aduc probe audio şi video despre modul în care s-au implicat stimabilii deputaţi ruşi în alegerile prezidenţiale din Statele Unite", a spus Anastasia Vaşukevici, model din Belarus.

La escala din Moscova, alţi patru tineri din grupul celor extrădaţi de thailandezi, alături de Vaşukevici, au fost reţinuţi de câţiva ofiţeri îmbrăcaţi în civil.

"Iniţial ne-au reţinut pe toţi. Ne-au luat paşapoartele şi ne-au plasat într-o cameră. Ne chemau pe rând după numele de familie. Prietenii noştri sunt acum acolo. Nastea nu trebuia să iasă aici. Ea urma să zboare până la Minsk", a spus Kristina Şeremetieva, apropiată a modelului belarus 

Apropiaţii modelului şi ai celorlalţi tineri reţinuţi presupun că nu au fost lăsaţi să plece, întrucât deţin informaţii importante.

Nu se ştie însă cât vor fi ţinuţi la Moscova. Pe de altă parte, apropiaţii lui Oleg Deripaska susţin că Vaşukevici nu a fost amanta omului de afaceri. Despre el se ştie că este un partener de afaceri al americanului Paul Manafort, cel care a fost un timp directorul de campanie electorală al lui Donald Trump.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu