Un minor din Chişinău, reţinut de poliţişti pentru furtul unui automobil. Ce pedeapsă riscă (VIDEO)

Embed:

Un minor de 15 ani, originar din Capitală, reţinut de poliţişti pentru răpirea unui automobil de model Volkswagen, în valoare de 23.600 de lei. Autoturismul a fost sustras în noaptea de 16 septembrie curent dintr-o parcare de pe starda Cuza Vodă din Capitală. 

Astfel, în rezultatul măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat pe strada Grenoble, ulterior fiind identificat şi reţinut şi făptaşul. În cadrul audierilor preliminare, indivdul şi-a recunoscut vinovăţia fiind cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea unităţii de transport, infracțiune  pentru care legislația penală în vigoare prevede închisoare de la 1 la 3 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

- Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

- Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

- Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

- Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

- Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu