Un ministrul la două săptămâni. Olesea Stamate a fost învestită în funcţia de ministru al Justiţiei

Embed:

Noul ministru al Justiţiei a depus jurământul. Olesea Stamate a fost învestită în funcţie a doua zi după ce Stanislav Pavlovschi şi-a anunţat demisia printr-o postare pe Facebook. 

După ce a depus jurământul la Preşedinţie, Olesea Stamate a plecat la minister. Întrebată care sunt primele trei lucruri pe care le va face atunci când îşi va începe activitatea la Ministerul Justiţiei, Olesea Stamate nu a dat un răspuns clar.

"La moment nu vă pot spune foarte multe dintre ele, trebuie să începem activitatea, să facem o inventariere, dacă vreţi să spuneţi, să vedem care sunt acele activităţi pe care trebuie să le întreprindem şi vă voi comunica pe parcurs."

Anterior, Olesea Stamate a fost Președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat.

Publika.md aminteşte că Stanislav Pavlovschi a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei, la mai puţin de două săptămâni după învestirea noului Guvern, votat de alianţa PSRM-ACUM. 

Pe pagina sa de Facebook, Stanislav Pavlovschi a scris că "în perioada lucrului asupra Planului de Acțiuni în domeniul Justiției a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea lui în calitate de membru al Guvernului."

CITEŞTE ŞI: Ministrul justiției din guvernul Sandu a depus cererea de demisie

Lasă un comentariu