Un minister din Guvernul Leancă va fi condus de reprezentanţi ai tuturor partidelor din coaliţia de guvernare

Embed:

Ministerul Transporturilor este singurul minister care va fi condus de reprezentanţi ai tuturor partidelor din coaliţia de guvernare. Adică, ministrul este delegat de Partidul Democrat, un viceministru va fi desemnat de PLDM, iar celălalt va fi propus de grupul Hadârcă. Despre acest lucru a vorbit preşedintele Parlamentului, Igor Corman, la Fabrika.

"La Minsiterul Transporturilor este o responsabilitate mare, dar este una comună. Ministrul este constituit din două părţi: drumuri, unde sunt probleme foarte mari, şi transport. Până la urmă, aici avem o responsabilitatea comună pentru acest minister. Spre deosebire de acest minister, în celelalte miniştrii şi viceminiştrii sunt din aceeaşi formaţiune. Ministerul Transporturilor este unul foarte important şi de aceea este bine să fie o transparenţă mai mare şi o monitorizare puternic, să vadă şi cetăţenii că la construcţia drumurilor se fac progrese", a spus Igor Corman.

Publika.md menţionează că, astăzi, Guvernul Leancă a fost învestit, după ce aseară deputaţii au acordat vot de încredere noului Cabinet e miniştri. 58 de deputaţi au votat pentru noul Executiv, condus de Iurie Leancă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu