Un militar român A MURIT, iar alţi cinci au fost răniţi în Afganistan

Un militar a decedat şi alţi cinci au fost răniţi în această dimineaţă în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) din România, care precizează că militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter la spitalul din Kandahar, transmite mediafax.ro.

"Un militar a decedat şi alţi cinci au fost răniţi în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall", precizează Ministerul Apărării Naţionale de la Bucureşti.

Potrivit ministerului, în urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Anterior, 1tvnews.af relata, citând un oficial local, că un convoi românesc din provincia afgană Zabul a fost vizat de un atac sinucigaş, care a provocat moartea unui militar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu