Un milion de dolari pentru un Chrysler 300C din 2005?

Dacă ţi-ai dori un Chrysler 300C din 2005, iar cineva ţi-ar propune să cumperi un astfel de exemplar cu aproximativ un milion de dolari, probabil nu ar mai exista negocieri. Totuşi, situaţia s-ar putea să se schimbe dacă vânzătorul ţi-ar spune că maşina respectivă a fost deţinută de actualul Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Înainte de a utiliza pentru deplasările de serviciu o limuzină Cadillac blindată, burduşită cu materiale speciale şi steguleţe, Obama a deţinut un Chrysler 300C, exact cel care este acum scos la vânzare. Cel puţin în aparenţă, aşa stau lucrurile.

Vânzătorul actual susţine că numele lui Barack Obama apare în actele maşinii cu motor HEMI V8 de 5.7 litri, care avea înainte de a fi vândută către un alt proprietar în jur de 32.000 de kilometri. Vânzătorul actual – listat pe eBay cu numele cubfanatic23 – spune, în descriere că preţul fixat la un milion de dolari nu este o glumă şi menţionează că poate să demonstreze autenticitatea maşinii.

Pe undeva, pornind de la premisa că modelul a fost într-adevăr deţinut de Obama, preţul este ″normal″. De exemplu, un Ford Escort din anul 1975, care a fost deţinut de Papa Ioan Paul al II-lea, a fost vândut pentru suma de 690.000 de dolari. Anul trecut, un Peugeot 504 din 1977 care i-a aparţinut preşedintelul Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a fost înstrăinat contra sumei de 1,5 milioane de lire, iar exemplele de acest gen pot continua.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu