Un miliardar rus vrea să încerce ceea ce nu i-a reuşit nimănui

Dmitri Itskov, un om de afaceri rus, şi-a făcut un scop din a rămâne în viaţă pentru totdeauna prin încărcarea creierul său pe un calculator, vrând să facă posibilă, în următoarele trei decenii, viaţa asemeni unui "avatar" holografic nemuritor, informează Descoperă.

Dmitri Itskov are 35 de ani şi a creat fundaţia Iniţiativa 2045, o organizaţie care lucrează cu o reţea de oameni de ştiinţă pentru a dezvolta "nemurirea cibernetică" în următoarele câteva decenii.

Itskov recunoaşte faptul că fără o astfel de tehnologie este destul de probabil ca el să fie mort până în 2050. Cu toate acestea, prin perfecţionarea cartografierii creierului uman şi transferului conştiinţei într-un computer, el ar putea "trăi" mult mai mult, sub forma unui calculator sau, după un transplantat, într-un corp de robot umanoid sau ca o hologramă.

"În următorii 30 de ani, am de gând să ne asigurăm că putem trăi veşnic. Sunt convins 100 % că aşa va fi. Altfel, n-aş fi început...", a declarat Dmitri Itskov.

Potrivit site-ului Iniţiativa 2045, ei văd această realitate începând cu crearea "avatarilor" până în 2020 şi anume a roboţilor care vor putea fi controlaţi cu puterea minţii, iar feedback-ul va fi trimis către creierul utilizatorului, printr-o interfaţă creier-calculator.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu