Un miliardar a donat 30 de milioane de dolari pentru a găsi o soluție la problema oamenilor fără adăpost

Marc Benioff, CEO-ul companiei de software Salesforce, a donat 30 de milioane de dolari Universității din California, cu scopul de a finanța cercetările cu privire la cauzele și soluțiile problemei oamenilor fără adăpost, notează CNN, citează mediafax.ro.

Inițiativă finanțată de Mark Benioff și soția lui, Lynne, UCSF Benioff Homelessness and Housing Initiative se va desfășura pe parcursul a cinci ani și are ca scop conducerea de cercetări academice, oferirea de testimoniale și educarea persoanelor care au trăit pe străzi pentru a ține discursuri motivaționale.

Marc Benioff care s-a născut și a crescut în San Francisco este în prezent CEO-ul celui mai mare angajator al orașului. Nu este pentru prima oară când miliardarul a ajutat oamenii fără adăpost. În anul 2018, el a investit milioane de dolari într-o lege menită să taxeze companiile cu venituri mari pentru a ajuta persoanele care trăiesc pe străzi. 

"Lumea are nevoie de o Stea a Nordului pentru adevărul cu privire la oamenii fără adăpost", a spus Benioff. El a adăugat că inițiativa lui "va fi acea Stea a Nordului, oferind cele mai recente cercetări, date și soluții bazate pe dovezi pentru a ne asigura că investim în programe care vor ajuta rezolvarea crizei oamenilor fără adăpost".

În anul 2018, în America, 552.830 de oameni se confruntau cu lipsa de adăpost într-o singură noapte. În San Francisco, peste 4.000 de oameni dorm pe străzi în fiecare noapte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu