UN MILIARD DE LEI pentru dezvoltarea satelor. Sectoarele ce vor beneficia de finanțare

Embed:

Primarii din ţara noastră vor putea valorifica în următorii patru ani un miliard de lei pentru dezvoltarea satelor.

Banii sunt puşi la bătaie pentru implementarea proiectelor privind asigurarea localităţilor cu apă şi canalizare, reabilitarea obiectivelor turistice, promovarea afacerilor, dar şi pentru reparaţia drumurilor locale. Proiectele vor fi finanţate din Fondul de Dezvoltare Regională. 

Până în data de 3 mai, primarii trebuie să depună proiectele la Fondul pentru dezvoltare regională. În mod prioritar, vor fi finanţare proiecte pentru asigurarea localităţilor cu apă și canalizare, reabilitarea drumurilor şi promovarea turismului. Totuşi, cei mai mulți bani vor fi acordați pentru gestionarea deșeurilor.

"Noi nu vom face în fiecare sat gunoiști sau poligoane de deșeuri dar vom regionaliza  prin construcția în sate numai a punctelor de colectare", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtcă. 

Proiectele vor fi implementate începând cu anul 2017 și vor avea o durată de cel mult 36 de luni. Primarii trebuie să țină cont că fondurile vor acoperi doar o parte din costuri, iar restul banilor urmează să fie alocaţi din bugetul local

"Ne dorim să obținem următoarele rezultate de impact. Dezvoltarea echilibrată și durabilă a regiunilor evitarea abordărilor înguste și asigurarea unei planificări sectoriale sinergizate" , a adăugat Vasile Bâtcă.

În perioada 2013-2015, din Fondul pentru dezvoltare Regională, un miliard 300 de milioane de lei au fost alocate pentru implementarea a aproximativ 40 de proiecte în peste 200 de localități din țară.

Printre acestea se numără restaurarea conacului ”Manuc-Bey” din oraşul Hâncești, a conacului "Pommer" din satul Țaul și construcția casei de ambalare de la Costești, raionul Ialoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu