Un micuţ de numai cinci luni A MURIT în urma circumciziei efectuate de PĂRINŢI

Părinţii băiatului, originari din Ghana, au efectuat circumcizia în casa lor din Scandiano, în apropiere de oraşul Reggio Emilia, Italia. Bebelușul a fost transportat la un spital din Bologna după ce a început să sângereze excesiv și a intrat în stop cardiac.

Medicii nu l-au mai putut salva pe micuț. Cei doi părinți au fost arestați și sunt în prezent anchetaţi pentru omor prin imprudenţă, au indicat agenţiile de ştiri italiene, potrivit Agerpres.

Un incident asemănător a avut loc într-un oraş la nord-est de Roma, în luna decembrie a anului trecut. Un bărbat de 66 de ani a fost arestat în legătură cu moartea unui băiat de doi ani după un ritual de circumcizie efectuat acasă.

Fratele geamăn al copilului fusese și el rănit în urma aceleiași proceduri. Ministrul italian al Sănătăţii, Giulia Grillo, a avertizat atunci părintii și le-a cerut să nu mai efectueze circumcizii ilegale. De asemenea, responsabilii Moscheei din Roma au cerut părinţilor să îşi circumcidă copiii în spitale.

Circumciziile sunt adesea efectuate în cadrul comunităţilor musulmane şi evreieşti din motive religioase şi pe considerente de igienă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu