Un microbuz şcolar în care se aflau copii şi urma să ajungă la Căuşeni, blocat în zăpadă. Salvatorii au intervenit de urgenţă

Un microbuz şcolar în care se aflau 25 de persoane, inclusiv 15 copii, a fost tractat din troiene. Vehiculul urma să ajungă din satul Chircăieşti la Căuşeni. 107 elevi nu au ajuns la ore din cauza drumurilor înzăpezite.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 20 de maşini au fost scoase din zăpadă de salvatori în ultimele 24 de ore. Vehiculele au rămas blocate pe mai multe drumuri naţionale, iar cea mai gravă situaţie este în apropierea postului vamal Vulcănești–Vinogradovca, acolo unde 12 autoturisme și două camioane nu au mai putut ieşi din omăt. 

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie şi pe unele drumuri din raioanele Comrat, Cimișlia și Fălești.

În ultimele 24 de ore, angajaţii Administrației de Stat a Drumurilor au împrăştiat peste 1.200 de tone de material antiderapant. Din cauza viscolului, cinci sate din trei raioane au rămas fără curent electric. Totodată, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader Cosăuți și Soroca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu