Un mercenar, reţinut de ofițerii SIS. Unde a luptat bărbatul din Florești (VIDEO/FOTO)

Embed:

Un moldovean, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina, a fost reţinut de ofițerii de informații şi securitate. El a fost ulterior dat pe mâinele organelor de ocrotire a normelor de drept.

Complexul de acţiuni speciale de investigaţii a fost realizat la finele săptămânii trecute de SIS și Procuratura municipiului Chişinău.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, originar din raionul Florești, în cadrul acțiunilor procesual-penale a cooperat cu organul de urmărire penală și și-a recunoscut integral vinovăția.

Acum el riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

Astăzi, 5 decembrie, Judecătoria sectorului Centru a emis pe numele bărbatului mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Serviciul de Informaţii şi Securitate în cooperare cu organele abilitate ale statului, precum şi cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire și contracarare a activității de mercenariat și întreprinde acțiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea națională și regională.

Deşi activitatea de mercenariat este un fenomen relativ nou pentru Republica Moldova, tot mai mulţi conaţionali sunt suspectaţi de implicare în asemenea ilegalităţi. În această ordine de idei, SIS atenţionează cetăţenii asupra gravităţii şi periculozităţii participării în conflicte armate, la acţiuni militare sau la alte acţiuni violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orânduirii constituţionale, ori violarea integrităţii teritoriale a statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu