Un membru al PPDA a fost achitat de instanţă. Judecătorii au decis că Sergiu Cebotari nu se face vinovat de escrocherie

Embed:

Unul dintre cei mai activi membri ai Platformei "Demnitate şi Adevăr", Sergiu Cebotari, a fost achitat  în dosarul în care este acuzat de escrocherie și că a obligat 14 oameni să muncească forțat. Asta după ce, anterior, acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare şi a fost privat de dreptul de a desfăşura activitate de întreprinzător, pe un termen de până la patru ani.

Decizia privind achitarea a fost luată astăzi, de magistraţii Curţii de Apel Chişinău. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către avocatul lui Cebotari, Angela Istrati.

Totodată, aceasta a spus că Cebotari, care a fugit din ţară, încă înainte de a fi condamnat de prima instanţă, ar putea reveni în Republica Moldova, chiar mâine. Decizia instanţei este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Sergiu Cebotari a fost reţinut de poliție în anul 2016, după ce mai mulţi oameni s-au plâns că au fost obligaţi de către acesta să muncească forţat. Totodată, o altă persoană l-a acuzat pe Cebotari că i-ar fi delapidat averea. Acum doi ani, într-o investigație realizată de jurnalistul Gabriel Călin, mai mulți oameni s-au plâns că au fost amăgiți de bani de către Cebotari. Potrivit investigaţiei, Cebotari se dădea drept persoană juridică şi lua prin înşelăciune, petrol şi seminţe de la mai multe companii din Făleşti, Străşeni, Nisporeni, Ungheni şi Chişinău.

CITEŞTE ŞI: Gheorghe Petic, condamnat pentru viol, a fost eliberat din închisoare

PUBLIKA.MD aminteşte că în ultima perioadă, mai multe persoane cu dosare de rezonanţă fie au fost achitate, fie cauza penală a fost trimisă spre rejudecare. Gheorghe Petic, condamnat de prima instanţă pentru viol, a fost eliberat din închisoare, dar are interdicţia de a părăsi ţara. Decizia a fost luată, pe 19 iulie, anul curent de către Curtea de Apel Chişinău. Magistraţii au dispus ca dosarul să fie trimis la reexaminare la Judecătoria Orhei.

În cazul dosarului fostului premier, Vlad Filat acesta ar putea ieşi mai devreme din închisoare. Printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău, cu sediul Ciocana, pedeapsa fostului prim-ministru a fost redusă cu 685 de zile, adică cu circa 1 an și nouă luni, scrie realitatea.md, cu referire la surse din cadrul instanței de judecată.

Lasă un comentariu