Un membru al CSM și un procuror DNA din România vin la Chișinău

Un specialist în domeniul anticorupției judiciare, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, și un procuror DNA vine la Chișinău, la invitația IPRE.

Este vorba despre judecătorul Cristi Danileț care se va afla săptămâna viitoare la Chișinău pentru a participa la Conferința: "Anticorupția: Situația actuală și studiul de caz al României".

Evenimentul este organizat de Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE), în colaborare cu Institutul de Politici Europene de la Berlin.

Cristi Danileț va prezenta experiența statului vecin în lupta cu corupția. Un raport similar va avea în cadrul conferinței un alt invitat special din România, Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Nistor Călin.

La conferință au fost invitați experți internaționali, reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor naționale de drept, precum și ai instituțiilor mass-media.

Evenimentul se va încheia cu un set de recomandări pentru autoritățile din Moldova în vederea consolidării mijloacelor de luptă cu corupția, adaptate la cele mai bune practici europene.

Proiectul este realizat cu suportul financiar al Ministerului de Externe din Germania.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu