Un medicament al companiei Gilead Sciences ar putea trata simptomele coronavirusului

Acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, luni, cu 4% după ce un oficial de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că un medicament creat de firma de biotehnologie ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, informează CNN, citează medifax.ro.

Gilead Sciences (GILD) a fost una dintre cele două companii ale căror acțiuni au crescut, luni, în condițiile în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 1.000 de puncte, în urma incertitudinilor generate de răspândirea COVID-19 în Italia, Coreea de Sud și Iran.

"Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir", a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținute la Beijing.

Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice cu Remdesivir asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni.

Compania americană Gilead Sciences a confirmat că deja colaborează cu autoritățile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienți infecați cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpine de coronavirus.

 

loading...

Lasă un comentariu