Un medic de la spitalul Clinic Republican din Chișinău este infectat cu coronavirusul de tip nou

Embed:

Un medic de la Spitalul Clinic Republican a fost diagnosticat cu COVID-19. Este vorba despre o femeie care activează în secţia Terapie Intensivă în care lucrează. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mădălina Ţurcanu. Solicitat telefonic, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru a refuzat să ne ofere mai multe detalii, aşa cum a făcut-o pentru alte instituţii mass-media, invocând că nu are timp. 

"- Ciubotaru: Eu ce, trebuie în zece minute să vorbesc cu şapte corespondenţi, eu altceva nu am de lucru, nu vi-i ruşine?
- Reporter: Vrem să ne confirmaţi şi nouă informaţia.
- Ciubotaru: Informaţia am dat-o la unul, gata!"

Medicul de la Spitalul Republican s-ar fi infectat de la o pacientă diagnosticată cu COVID-19. Deşi era echipat corespunzător, doctorul şi-ar fi scos ochelarii de protecţie, iar cel mai probabil atunci s-a infectat. Tot personalul medical, care era în tură, a intrat în carantină. Este vorba despre şase persoane. Purtătorul de cuvânt de la Spitalul Clinic Republican, Mădălina Ţurcanu, ne-a mai spus că toate informaţiile pe care directorul instituţiei, Anatol Ciubotaru, le-a dat pentru presă sunt adevărate doar că acum acesta nu mai vrea să ofere interviuri.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii nu confirmă şi nici nu infirmă acest caz. Instituţia reiterează faptul că protecţia lucrătorilor medicali este prioritară în actuala situație epidemiologică privind COVID-19 şi că aceştia au fost instruiţi în ceea ce priveşte tratamentul pacienților. La fel, tot personalul medical este asigurat cu echipamente de protecție.

Acesta este al doilea medic diagnosticat cu COVID-19. Primul medic din Chișinău, care a fost diagnosticat, este o femeie care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Aceasta a fost testată pozitiv pe 19 martie. 

loading...

Lasă un comentariu