Un mare pilot de Formula 1 CRITICĂ felul în care s-a schimbat acest sport în ultimii ani

Sebastian Vettel, pilotul echipei Ferrari, a declarat că Formula 1 ar trebui să rămână o confruntare sportivă, nu o competiţie între tehnologii, notează Eurosport, citat de realitatea.net.

Formula 1 anunţă schimbări în sezonul 2017, care au scopul să facă maşinile de curse mai rapide, mai zgomotoase şi mai atractive vizual. Monoposturile şi cauciucurile vor fi mai mari, în timp ce motoarele sunt mai puternice încă din 2014, de la introducerea tehnologiei hibride. Totuşi, echipele şi Federaţia Internaţională de Automobilism nu au ajuns la un acord privind un pachet clar de măsuri.

"Cred că Formula 1 ar trebui să fie în principal despre sport, despre cel mai rapid şi mai bun pilot. Monopostul are un rol important in acest moment, la fel ca în trecut. Dar nu ar trebui să complicăm regulile şi să acordăm o importanţă mult prea mare acestui aspect", a declarat Vettel.

Sebastian Vettel a mai precizat că "dominanţa Mercedes din ultimii doi ani a contribuit la reducerea atractivităţii competiţiei pentru foarte mulţi fani".

În campionatul din 2015, Vettel a terminat pe locul 3 în clasamentul piloţilor, în spatele lui Lewis Hamilton și Nico Rosberg.

Vettel a plecat de la Red Bull la Ferrari la sfârşitul anului 2014 şi a fost singurul pilot în afara celor de la Mercedes care a câştigat măcar o cursă de Formula 1 în 2015, germanul triumfând de trei ori.

Monopostul Ferrari pentru sezonul 2016 de Formula 1 va fi lansat pe 19 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu