Un lot de mărfuri de circa jumătate de milion de lei, fără acte de proveniență, depistat de vameşi

Un lot de mărfuri de larg consum, estimat preventiv la suma de 500 mii lei, fără acte de proveniență, au fost depistat de către ofiţerii Serviciului Vamal. Bunurile au fost procurate de la piaţa KM7 din oraşul Odessa și introduse în ţară prin regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Reținerea a avut loc pe traseul M5, în apropiere de localitatea Calfa, după ce vameșii au stopat pentru verificări un microbuz Mercedes Sprinter despre care aveau suspiciuni că este implicat în transportarea ilegală a mărfurilor. În rezultatul controlului efectuat, angajații vamali au depistat, în compartimentul marfar al microbuzului, bunuri de larg consum în cantități comerciale și fără niciun act confirmativ.

Pe acest caz este documentat șoferul microbuzului, cetățean al Republicii Moldova, care a introdus marfa ilegal în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale și a comercializării neautorizate.

Cercetările sunt continuate pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

loading...

Lasă un comentariu