Un locuitor din Soroca, REŢINUT. În infracţiunea comisă, implicate persoane ce deţin funcţii publice

Embed:

Un locuitor al raionului Soroca, în vârstă de 27 de ani, a fost reţinut, fiind bănuit de transportarea, comercializarea şi păstrarea ilegală a muniţiilor, precum şi încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor toxice.

Potrivit procurorilor, la domiciliul individului a fost depistat şi ridicat un container cu 1,5 kg de mercur alb, iar pe o altă adresă, indicată de bănuit au fost găsite 16 cartuşe de calibru 5,45, 38 cartuşe de calibru 7,62, un cartuş neidentificat şi un fragment de cartuş.

Suspectul intenţiona să vândă mercurul şi muniţiile, despre care, procurorii şi ofiţerii SIS au date că ar fi fost aduse din regiunea transnistreană.

De asemenea, s-a mai stabilit că în comiterea acestor infracţiuni au fost implicate persoane ce deţin funcţii publice în cadrul instituţiilor de stat şi de drept.

Actualmente, procurorii şi ofiţerii SIS întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii provenienţei obiectelor depistate, implicarea altor persoane în schema infracţională, precum şi alte circumstanţe relevante urmăririi penale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu