Un locuitor din regiunea transnistreană se numără printre cele 15 victime ale accidentului aviatic produs în Siria

Embed:
Un locuitor din regiunea transnistreană se numără printre cele 15 victime ale accidentului aviatic produs în Siria la începutul acestei săptămâni. Pavel Tcacenko, în vârstă de 35 de ani, se afla la bordul avionului militar rusesc. Presa din stânga Nistrului scrie că bărbatul s-a născut într-o familie de militari, iar în urmă cu cinci ani s-a mutat în Rusia, unde a fost angajat în armată. El a plecat în misiune în Siria luna trecută.

Pavel şi-a dorit dintotdeauna să meargă pe urmele tatălui şi ale bunelului său şi să devină militar, spun cei care l-au cunoscut.

"Îi plăcea ca peste tot să fie ordine. Îi plăcea să aibă dreptatea. El a rămas în memoria mea drept un copil foarte sociabil", a spus Tamara Gaidarlî, directorul şcolii nr. 9 din Tiraspol.

Rudele lui Pavel din regiunea transnistreană spun că bărbatul suna des şi le trimitea daruri.

"Când a fost în Rusia Campionatul Mondial de Fotbal, el a cumpărat căni, iar pe ele a scris mesaje pentru fiecare dintre cei trei fii ai mei", a spus Galina Mihailenko, mătuşa lui Pavel Tcacenko.

Avionul militar de tip IL-20 s-a prăbuşit, în data de 17 septembrie, la 35 de kilometri de coasta siriană. Aparatul de zbor se întorcea la baza aeriană Hmeymim, aflată sub comandamentul Rusiei. Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că aeronava a fost doborâtă din greşeală de o rachetă a armatei siriene. La rândul său, preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că a fost vorba despre rezultatul unor circumstanțe tragice.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu