Un locuitor al oraşului Ceadîr-Lunga, condamnat pentru trafic de copii în Turcia, în scop de exploatare sexuală

Embed:
Un locuitor al oraşului Ceadîr-Lunga a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a traficat o adolescentă din Hâncești în Turcia, în scop de exploatare sexuală comercială.

Individul de 23 de ani nu este la prima abatere. Acesta a mai fost condamnat anterior, iar în prezent este cercetat și într-un alt dosar penal.

Inculpatul a contactat tânăra prin intermediul unei rețele de socializare, care în anul 2015 avea 17 ani și i-a comunicat că este dintr-o familie social-vulnerabilă. Adolescenta lucra în calitate de bucătar într-un club din Capitală, iar din salariul de 2.400 lei nu-și putea ajuta familia.

Prin urmare, bărbatul i-a promis un salariu de 800$-1000$ lunar în calitate de dansatoare, în Turcia. Ajunsă acolo, la împlinirea majoratului, tânăra a fost impusă să presteze servicii sexuale. Din banii promiși din această activitate, adolescenta a primit mai puțin de jumătate, iar când refuza să continue, era bătută și amenințată cu moartea. Astfel, timp de 11 luni, aceasta a prestat servicii în două orașe din Turcia, la mai mulți "angajatori".

După ce a revenit în Moldova, victima l-a denunțat autorităților pe tânărul care a traficat-o, însă acesta i-a contactat mama, pe care a amenințat-o cu moartea.

Prin urmare, pentru că a comis infracțiunea de trafic de copii, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea în penitenciar de tip închis pentru un termen de 16 ani. De asemenea, judecătorii au dat curs demersului procurorilor și l-au privat pe inculpat de dreptul să ocupe funcții ori să exercite activități legate de protejarea drepturilor și intereselor copiilor, pe un termen de 5 ani, după ispășirea pedepsei.
loading...

Lasă un comentariu