Un lider al reţelei teroriste Statul Islamic a fost ucis în Kurdistanul irakian

Consiliul Regional de Securitate al Kurdistanului Irakian (CRSKI) a anunţat joi că forţele militare antiterorism, alături de cele militare americane, au ucis un lider al grupării Stat Islamic, potrivit site-ului online NRT News, scrie Mediafax.ro.

CRSKI a emis o declaraţie referitoare la uciderea lui Sami Jassim Mohammed al-Jabouri în cadrul unei operaţiuni internaţionale, în apropierea oraşului Qaim, situat la 400 km de Bagdad.

Jabouri, cunoscut sub numele de luptător Haji Hamad, era responsabil de resursele naturale ale reţelei Stat Islamic de pe teritoriile Irakului şi Siriei.

"Acesta şi unul din ajutoarele sale au fost ucişi în timpul operaţiunii. Întregul personal a revenit în siguranţă la baza militară", conform Consiliului Regional de Securitate a Kurdistanului Irakian.

Kurzii, alături de forţele coaliţiei internaţionale au întreprins în ultimul an o serie de operaţiuni punctuale în nordul Irakului.

Anterior CRSK a anunţat la 18 aprilie uciderea lui al-Jabouri şi a doi dintre subordonaţii săi într-o operaţiune militară, fapt ce nu a fost confirmat până în prezent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu