Un lider al protestatarilor irakieni, ucis în oraşul Karbala, după o manifestaţie antiguvernamentală

Activistul Fahem Al Tai, unul din liderii protestatarilor, a fost ucis duminică seara, la Karbala, în timp ce se întorcea acasă după o manifestație antiguvernamentală, potrivit unui vecin al acestuia, citat de cotidianul Gulf News.

Fahem Al Tai, în vârstă de 53 de ani, a participat în ultimele câteva săptămâni la amplele protestele antiguvernamentale față de elita politică irakiană, considerată drept coruptă, incompetentă și servilă față de Iran.

"Zona este aproape de altare, secția de poliție, sediul administrației provinciale - este o zonă foarte sigură", a precizat vecinul.

Atacatorii l-au împușcat mortal pe Fahem Al Tai, după care au tras asupra prietenilor activistului, care însă au reușit să supraviețuiască, unul dintre ei fiind împușcat în spate.

Peste 450 de persoane au decedat, iar alte 20.000 au fost rănite în cursul protestelor antiguvernamentale din sudul Irakului și Bagdad, izbucnite în luna octombrie.

Printre victime se numără și câțiva activiști care au fost împușcați în circumstanțe misterioase sau au fost răpiți și ulterior găsiți morți, scrie stiripesurse.ro

loading...

Lasă un comentariu