Un liceu din statul american Illinois a intrat în Cartea Recordurilor datorită celor 44 perechi de gemeni care studiază aici

Liceul New Trier din statul american Illinois a intrat în Cartea Recordurilor datorită celor 44 de perechi de gemeni și o familie cu tripleți care studiază aici. Școala a devenit unitatea de învățământ cu cei mai mulți gemeni și cei mai mulți multiplii din lume, anunță școala pe site-ul său.

Cu 44 de perechi de gemeni școala a bătut recordul de 24 perechi de gemeni deținuți de școala generală Highcrest Middle School din Wilmette, una dintre școlile elementare de la care merg elevii la liceul New Trier.

Aceeași pereche de gemeni care au făcut demersurile pentru a fi înregistrat primul record, Luke și Ryan Novosel, au chemat echipa Guiness Book și pentru cel de-al doilea. Ei și-au dat seama în momentul în care au intrat în primul an de liceu, alături de ceilalți colegi ai lor gemeni din școala gimnazială, s-au alăturat altor perechi de gemeni care studiau deja în liceul New Trier.

Cei doi frați au întocmit documentația necesară de la familiile care studiau în noul lor liceu și le-au depus la Guiness Book. După un an de verificări au primit titlul de Școala cu cei mai mulți multipli din lume într-un singur an școlar, scrie libertatea.ro

„Nu este cea mai mare realizare de pe pământ, dar este destul de misto să ai un geamăn care să își păzează întotdeauna spatele și să fii înconjurat de alții la fel ca tine în școală”, au spus Luke și Ryan.

Într-o școală care are sub 1.000 de elevi, cei 91 de copii care provin din familii de gemeni sau tripleți depășesc media națională pentru multipli de aproape trei ori. Dintre cele 44 de perechi de gemeni, 19 sunt formate doar din fete și 11 doar din băieți. Restul sunt mixte. Este interesant faptul că dintre aceștia, doar trei perechi sunt gemeni identici.

Alte cifre interesante privind gemenii de la New Trier sunt că două perechi s-au născut în zile diferite, o pereche are diferența de înălțime dintre ei de 17 centimetri. Un cuplu de fete au avut la naștere aproape 7 kilograme, în timp ce o altă pereche au cântărit fiecare câte 900 de grame. Două familii au câte două perechi de gemeni. Una dintre acestea nu au doar două perechi de gemeni dar și trei perechi de verișori gemeni care studiază la aceelași liceu.

Rata nașterilor gemeni în Statele Unite a atins un nivel record în 2014, când aproximativ unul din 30 copii născuți în S.U.A. au fost gemeni. Totuși, cu o rată de trei ori mai mare decât media națională, New Trier reprezintă o anomalie statistică.

O dovadă a faptului că numărul gemenilor a crescut este faptul că anul 2017 poate fi considerat anul gemenilor în rândul vedetelor internaționale, după ce mai multe cupluri celebre au adus pe lume gemeni.

Lasă un comentariu