Un lanţ de magazine din SUA renunţă la comercializarea armelor semiautomate

Embed:
Un lanţ de magazine din SUA vrea să renunţe la comercializarea armelor semiautomate. Decizia vine în urma protestelor izbucnite după masacrul din Ziua de Sfântul Valentin.

"Am fost atât de afectaţi şi întristaţi de ceea ce s-a întâmplat, încât a trebuit să facem ceva, aşa că am decis să nu mai vindem arme de asalt în magazinele noastre", a menţionat Ed Stack, manager general al Dick's Sporting Goods.

Managerul general a declarat că atacatorul din Florida ar fi cumpărat anterior un pistol dintr-un magazin al companiei şi subliniat că este nevoie de modificări în legislaţie.

"E o chestiune complexă, nu e vorba doar de arme. Vorbim şi de reforma din domeniul sănătăţii mintale, de verificare a deţinătorilor de arme şi sperăm că vor avea o poziţie comună cu intenţia de a găsi o soluţie la această problemă", a precizat Ed Stack.

Lanţul de magazine a mai hotărât să nu vândă niciun fel de puşti celor care au mai puţin de 21 de ani. Totodată, două mari companii aeriene şi una de închiriere a maşinilor au anulat reducerile destinate clienţilor care sunt membri ai Organizaţiei Posesorilor de Arme din Statele Unite. Iar Norvegia a anunţat că va interzice semiautomatele din 2021. Decizia vine la opt ani după ce un bolnav psihic înarmat a ucis 77 de oameni şi a rănit 240 într-o tabără de vară de lângă Oslo.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu