Un „Kalaşnikov” în fruntea echipei naţionale de fotbal pentru juniori

A fost primul fotbalist moldovean care a jucat în Europa de est. A jucat cinci sezoane în campionatul Israelului. A reuşit să marcheze în poarta celor de la FC Chelsea şi AC Milan, iar succesele sale nu au luat sfârşit aici. Acesta este Serghei Cleşcenco, antrenorul naţionalei de fotbal pentru juniori U17.

"Chiar în primul meci amical la noua echipă am marcat trei goluri. După asta am venit la un meci al naţionalei, am jucat cu Ungaria 1-1, şi iarăşi, am marcat. Iar când m-am întors într-un meci din campionat am marcat de patru ori. Îndată am primit de la fani porecla- Kalaşnikov. Cleşcenco - Kalaşnikov, sunt nume asemănătoare. Mie îmi plăcea şi nu mă deranjează", a declarat Serghei Cleşcenco pentru PublikaTv.

Sezonul 2001 – 2002 a marcat întreaga carieră a lui Cleşcenco. Atacantul s-a transferat la Hapoel Tel Aviv, echipa ce a avut un succes miraculos în Cupa UEFA chiar de la venirea acestuia. În acel an, Serghei Cleşcenco a marcat 5 goluri numai în Europa.

După revenirea în ţară, Cleşcenco a jucat la Zimbru, apoi au urmat transferurile la echipele ruseşti - Sibir şi Metallurg Novokuzneţk. În 2008, atacantul a anunţat că se retrage din fotbal. Acum, Serghei Cleşcenco este selecţionerul echipei naţionale de juniori U17 a Moldovei. Postul i-a fost atribuit de FMF îndată după încheierea careierei de fotbalist. Visul său este să obţină rezultate la fel de mari şi în calitate de antrenor.

Lasă un comentariu