Un jurnalist german a fost arestat în Venezuela. Este acuzat de spionaj

Ministerul german de Externe a confirmat miercuri pentru DW că jurnalistul german Billy Six a fost arestat în Venezuela. Ministerul a precizat că a oferit serviciile consulare jurnalistului, care este cunoscut pentru contribuțiile sale în ziarul conservator din Berlin, "Junge Freiheit", transmite DW, potrivit hotnews.ro.

"Apreciem conduita sa jurnalistică și modul în care Bill Six raportează din regiuni aflate în criză din întreaga lume", a declarat redactorul-șef al Junge Freiheit, Dieter Stein, pentru DW.

"Cu toată puterea noastră, vom sprijini familia sa şi ministerul de externe pentru a asigura eliberarea acestuia."

Diplomații germani din Venezuela nu au putut intra în contact cu jurnalistul, potrivit purtătorului de cuvânt al ziarului, Bastian Behrens. Ministerul de Externe a declarat pentru DW că nu ar putea oferi comentarii suplimentare despre cazul lui Six.

Autoritățile venezuelene l-au acuzat pe Billy Six că spionează, incită la revoltă și "încalcă zonele de securitate", a declarat Reporters Without Frontiers (RSF), citând ONG-ul venezuelean Espacio Publico.

"Six se afla în Venezuela pentru a investiga activitățile de trafic de droguri, contrabanda cu combustibil și bunuri strategice, traficul de ființe umane și chiar exodul populației din Venezuela, crime și realități cotidiene în această parte a Venezuelei", a spus Gerardo Moron de la Espacio Publico.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu