Un jurnalist despre Năstase şi discursurile de ură: Să ajungă un politician să scrie denunțuri împotriva jurnaliștilor e jegos și imoral

Embed:

"Să ajungă un politician să scrie denunțuri împotriva jurnaliștilor e jegos și imoral. Dar când ai un trust în spate și ești în Moldova se pare că îți poți permite asta".

Opinia aparţine editorialistului deschide.md, Alexandru Vakulovski, care face trimitere la comportamentul liderului PPDA, Andrei Năstase. Mai mult, potrivit scriitorului, Năstase atacă presa care nu-i convine şi chiar se bucură din plin atunci când jurnaliştii care nu-l elogiază au probleme cu legea.

Alexandru Vakulovski afirmă că, în general, politicienii nu atacă jurnaliştii, dar pentru Andrei Năstase funcţionează alte reguli. Liderul PPDA este susţinut intens şi vizibil de Jurnal Trust Media, care aparţine naşului său de cununie, oligarhul penal, Victor Ţopa. Aşa că Năstase îşi permite să scuipe cu lejeritate pe cealaltă parte a presei.

Mai mult, scrie Vakulovski, politicianul jubilează când vreunul dintre jurnalişti are necazuri sau ajunge în vizorul procurorilor. Editorialistul aminteşte despre un moment din cadrul unei emisiuni a televiziunii lui Ţopa, în care Andrei Năstase şi-a exprimat bucurie după ce jurnalistul Vadim Ungureanu a fost condamnat de instanţa de judecată. De fapt, justiţia pe care tot Năstase o consideră capturată. 

"Păi cum e cu orbirea și capturarea? Justiția e oarbă doar când condamnă pe cine nu-ți convine, iar când îți place ce face – e bună?", se întreabă retoric jurnalistul.  Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Năstase şi-a permis să folosească expresii obscene la adresa postului nostru de televiziune. Discursul de ură la adresa presei a fost condamnat de ambasadorii acreditaţi la Chişinău, formatori de opinie, jurnalişti, dar şi politicieni. Publika TV rămâne în opoziţie totală faţă de Andrei Năstase şi îl considerăm inamicul nr.1 al postului nostru de televiziune.Şi va rămâne aşa până când îşi va prezenta public scuze.

loading...

Lasă un comentariu