Un jurnalist de la "Lonely Planet" a vizitat Moldova și a descris impresiile sale (FOTO)

Jurnalistul "Lonely Planet", Greg Bloom, a vizitat Moldova și a descris impresiile sale din timpul vizitei de 48 de ore în țara noastră.

"Numiți repede o țară europeană cu vin și mâncare bună, un număr mare de mănăstiri și podgorii! Probabil că v-ați gândit la Franța sau Italia. Dar despre Moldova ce părere aveți? − scrie Greg Bloom.

− Atracții turistice disponibile, viață de noapte furtunoasă și exotică post-sovietică", astfel de aspecte pozitive a remarcat pentru sine oaspetele străin, sosit în capitala noastră.

"Dacă ați ascultat destule lucruri de groază despre trecutul Chişinăului a venit timpul să vă bucurați de farmecul prezentului său", spune călătorul.

Greg s-a plimbat pe bulevardul Ștefan cel Mare, i-au atras atenția clădirile: Primăriei Chișinău, Sălii cu Orgă, căci ambele sunt exemple minunate ale arhitecturii.

El a vizitat, de asemenea, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Arheologie și Istorie, s-a plimbat prin parcurile din centrul orașului și a fost la Catedrala Nașterii Domnului.

"Desigur muzeele sunt înteresante, dar noi știm de ce ne aflăm, de fapt, aici: din cauza vinului", cu aceste cuvinte începe Greg descrierea celei de-a doua zile a șederii sale. "Moldova a fost Valea Rhone-ului (una dintre principalele regiuni viticole din Franța – nota red.) pentru Uniunea Sovietică. Două din cele mai mari Fabrici de Vin: Cricova și Mileștii Mici se află la 20 km de Chișinău", scrie el.

Apoi dânsul descrie vizita sa la Complexul Orheiul Vechi, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu