Un jurnalist britanic a rămas fără cetățenie după ce a criticat Guvernul din India

Jurnalistul britanic Aatish Taseer a rămas fără cetățenia indiană după ce a publicat un articol critic la adresa lui Narendra Modi, șeful Guvernului din India. Editorialist în New York Times, Taseer a catalogat decizia Executivului indian drept „suspectă”, relatează The Guardian.

Aatish Taseer s-a născut în Marea Britanie, însă a copilărit în India. S-a întors în țara în care a crescut la vârsta de 25 de ani și a trăit acolo timp de 10 ani. Recent, jurnalistul a fost deposesat joi de cetățenia indiană. Este vorba despre overseas citizenship of India (OCI), un statut acordat persoanelor de origine indiană prin care au dreptul să locuiască și să lucreze în India , scrie The Guardian.

Taseer, care a scris mai multe cărți despre India, a catalogat decizia Guvernului drept „foarte suspectă”.

Decizia vine în contextul în care Taseer a publicat un articol în revista Time în luna mai, chiar înainte de alegerile din India, în care critica deciziile politice ale lui Narendra Modi.

În urma deciziei Guvernului, Aatish Taseer a rămas fără cetățenie și nu se mai poate întoarce în India. Motivul invocat de Ministerul indian de Interne pentru anularea cetățeniei este că Taseer „a ascuns faptul că tatăl său era de origine pakistaneză” și, prin urmare, nu era eligibil pentru obținerea statutului OCI, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu