Un judecător va compărea în faţa colegilor, fiind acuzat de pronunţarea unei sendinţe ilegale

Un judecător de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, va compărea în faţa magistraţilor fiind acuzat de pronunţarea unei sentinţe ilegale

Judecătorul este acuzat că, examinând demersul procurorului privind prelungirea arestului preventiv în privinţa unui suspect, a încălcat procedura prestabilită pentru astfel de situaţii, şi-a asumat rolul de instanţă de fond dând o apreciere probelor acuzării şi constatând că individul este nevinovat. Iar într-un final a decis eliberarea imediată a făptaşului din sala de judecată.

La pronunţarea acestei decizii, magistratul nu a dorit să ia în calcul nici faptul că, învinuitul era cercetat penal în alte cauze penale pentru acţiuni similare, iar alţi complici de-ai săi la acel moment se aflau în arest preventiv, aplicat tot de către acesta.

Curtea de Apel Chişinău a admis recursul procurorului, a casat încheierea judecătorului şi a dispus prelungirea arestului în privinţa învinuitului, care între timp a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind anunţat în urmărire generală.

Pentru faptele sale, judecătorul riscă de la 3 la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu