Un judecător din Drochia, condamnat la 7 ani de puşcărie. A cerut 7.200 de euro pentru soluţionarea unui dosar

Embed:

Un judecător din cadrul Judecătoriei Drochia îşi va petrece următorii 7 ani după gratii, fiind găsit vinovat de corupere pasivă. Totodată, magistratul va fi obligat să plătească 160.000 de lei şi nu va dreptul să ocupe anumite funcţii publice timp de 10 ani.

Respectivul magistrat a fost reţinut în primăvara anului 2016, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporale şi reţinerii respectivului judecător.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită de Procurorul General pe 15 februarie 2016, în baza plîngerii depuse de o moldoveancă, stabilită cu traiul în Italia, care reclama acţiunile coruptibile ale magistratului.

Potrivit anchetei, la începutul lunii aprilie 2010, judecătorul a acordat petiţionarei o consultaţie în ordine privată referitoare la căile şi modul de revendicare în instanţă a dreptului de proprietate asupra bunului imobil, care constituia obiectul unui litigiu dintre ea şi concubinul său.

Judecătorul i-a spus că o va ajuta să-şi recupereze casa şi va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui, urmând ca detaliile să le discute ulterior. Tot atunci, acesta a pretins şi a primit de la femeie 200 euro pentru consultaţie.

În cadrul următoarei întîlniri, magistratul i-a comunicat că pentru 6.200 de euro va examina cazul şi va adopta o hotărâre în favoarea declarantei. În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia pe numele magistratului suma integrală solicitată.

Pe 17 noiembrie 2014, în rezultatul examinării litigiului nominalizat, judecătorul a emis hotărârea judecătorească prin care a dispus recunoaşterea după femeie a dreptului de proprietate asupra a 75,26% din valoarea imobilului, însă nu s-a expus şi asupra sechestrului care era aplicat asupra imobilului din litigiu.

Acesta a motivat că banii transmişi anterior nu au fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului şi a pretins încă 1.000 de euro.

În aceiaşi zi, Procuratura Anticorupţie a purces la efectuarea măsurilor speciale de investigaţie, fiind probată şi înregistrată convorbirea în care judecătorul confirma faptul primirii sumelor estorcate de la femeie în vederea îndeplinirii acţiunilor în exercitarea funcţiei sale.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu