Un italian riscă 12 ani de închisoare după ce a ascuns faptul că are simptome de coronavirus și a infectat mai multe persoane

Un bărbat din Italia riscă 12 ani de închisoare după ce a ascuns faptul că are simptome de coronavirus pentru a face o rinoplastie, informează Newsweek.com, citat de digi24.ro.

Potrivit agenției italiene La Repubblica, un procuror a deschis un caz împotriva bărbatului pentru "epidemie culpabilă în stare agravantă".

Incidentul a avut loc săptămâna trecută la spitalul Parini din Aosta, o regiune din nordul Italiei. Bărbatul s-a prezentat pentru o rinoplastie de rutină, însă cu puțin timp înainte să înceapă operația anestezistul a sesizat o creștere a temperaturii pacientului.

La scurt timp, bărbatul a fost testat și s-a descoperit că este infectat cu Covid 19, boala provocată de noul coronavirus. Ulterior, a fost externat și a trebuit să fie autoizolat la domiciliu, însă s-a descoperit că deja îi infectase pe anestezist, asistentă și doctor.

Potrivit La Repubblica, bărbatul lucra într-o stațiune din Aosta, unde a luat contact cu mai mulți turiști din Lombardia - epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia. În timp ce încă se afla acolo, a avut simptome de coroanvirus, însă s-a temut că dacă va anunța simptomele operația sa de rinoplastie va fi amânată.

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus după China, raportând peste 30.000 de cazuri și 2.500 de morți.

loading...

Lasă un comentariu