Un întreg deal din Rusia a fost distrus după impactul cu un presupus "meteorit" (FOTO/VIDEO)

Un întreg deal din Rusia a fost distrus după impactul cu un presupus "meteorit". În urma coliziunii, o cantitate impresionantă de pământ a început să alunece într-un râu, pe care l-a blocat parțial. Acum, locuitorii din regiune se tem că ar putea fi inundați. 

Totuși, experții sunt încă în dubii în ceea privește cauza alunecării de teren. În timp ce unii susțin că a fost o simplă alunecare, alții arată că totul s-a petrecut după ce o "rocă extraterestră" a căzut pe dealul înalt de 160 de metri. Măsurătorile arată că fragmentele de deal care au căzut au blocat râul Bureya pe o porțiune de la 600 la 800 de metri, scrie libertatea.ro.

"Nu sunt radiații în zonă. Un obiect a intrat la un unghi ascuțit și a făcut dealul să explodeze. Nu știe ce a fost: un meteorit, o bombă sau un avion", susține Alexey Maslov, prefectul regiunii Verkhnebureinsky, unde s-a produs incidentul.

În același timp, Evgeny Zubko, un expert în praful spațial de la o universitate de științe naturale din Rusia, susține că este foarte probabil ca alunecarea să fie provocată de un meteorit.

"Locuitorii au auzit o undă de șoc. Așadar variata meteoritului este foarte probabil. Este probabil ca autoritățile să găsească fragmente de meteorit, totul depinde de parametrii căderii… și de noroc", a declarat Zubko. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu