Un inginer a creat un robot cu "misiunea" de a răni oameni

Majoritatea oamenilor de știință sunt foarte precauți în legătură cu roboții și inteligențele artificiale. Genii precum Stephen Hawking sau Elon Musk nu ne-au avertizat doar o dată în legătură cu pericolele pe care acestea le-ar putea ridica.

Pe o parte a baricadei, se află acești oameni, aparent destul de preocupați de viitorul și siguranța omenirii. Pe cealaltă parte, găsim oameni precum Alexander Reben, care s-a gândit că ar fi o idee bună să programeze un robot să rănească oameni. Din fericire, nu e vorba de un Terminator, ci de un roboțel care îți cauzează un prejudiciu destul de modest: te înțeapă în deget dacă ai proasta inspirație să îți plasezi degetul pe platforma de dedesubt. Poți vedea în clipul de mai jos cum se petrece acțiunea, scrie playtech.ro.

Chiar dacă robotul nu prea ar avea cum să distrugă omenirea, tot credem că nu e de joacă cu capacitatea mașinăriilor de a cauza prejudicii oamenilor. Acum puțin timp, Bonnie Docherty, lector la Harvard, a scris acest editorial despre mașinăriile ucigașe.

Armele complet automatizate, cunoscute sub pseudonimul de „roboţi ucigaşi”, sunt tot mai aproape de a deveni realitate. Acest tip de arme ar putea opera în toate mediile și ameninţă să revoluţioneze conflictele armate, evident, nu în sensul bun al cuvântului.

Susţinătorii declară că roboţii ucigaşi sunt o necesitate, dată fiind avansarea rapidă a conflictelor moderne. Utilizarea roboţilor în luptă ar putea salva vieţile soldaţilor şi ale poliţiştilor, dar ameninţările pe care le aduce omenirii sunt mult mai mari decât beneficiile. Înlăturarea oamenilor din misiunea de a alege ţinta ar face ca maşinăriile să stabilească limita între viaţă şi moarte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu