Un inel cu un safir rar din Kashmir a fost vândut la licitaţie cu peste un milion de euro

Un inel cu un safir rar din Kashmir de 18 carate a fost adjudecat la licitaţie luni seară pentru suma de 1,11 milioane de euro la Monaco, a anunţat marţi casa de licitaţii Hôtel des Ventes din Monte Carlo, care a organizat o vânzare de bijuterii la care s-a strâns în total suma de 2,5 milioane de euro pe parcursul a două zile, relatează agerpres.ro.

Inelul, bătut în diamante, a cărui valoare a fost estimată între 800.000 şi 1,2 milioane de euro, este atât de valoros datorită calităţii pietrei sale preţioase, safirul din Kashmir, foarte căutat de colecţionari.

Exploatat începând din anii 1880 după o alunecare de teren în Himalaya, safirul din Kashmir se distinge "prin culoarea plăcută şi catifelată, scânteietoare şi blândă în acelaşi timp, un albastru deschis, dar profund îmbunătăţit de o notă de violet", potrivit unui catalog de vânzări.

Bijuteria, scoasă la vânzare de o familie regală, a fost disputată de trei cumpărători, primul oprindu-se la 900.000 de euro înainte ca ceilalţi doi să depăşească suma de un milion de euro, a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitaţii. Persoana care a achiziţionat bijuteria a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Suma cu care a fost vândut inelul rămâne totuşi departe de recordul mondial atins de "Blue Belle of Asia", un safir de Ceylan de 392 de carate montat într-un colier de diamante, care a atins suma de 17,29 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la Geneva în 2014.
loading...

Lasă un comentariu