Un inel al lui Oscar Wilde, găsit la aproape 20 de ani după ce a fost furat din colecţie

Un inel de aur oferit de celebrul scriitor irlandez Oscar Wilde unui prieten a fost găsit de un expert de artă olandez, la aproape 20 de ani după ce a fost furat de la Universitatea Oxford, relatează sâmbătă AFP.

Inelul de 18 karate, un cadou oferit de scriitor în 1876 unui coleg, a făcut parte din colecţia colegiului Magdalen, unul dintre cele mai prestigioase colegii ale Universităţii Oxford, unde a studiat Oscar Wilde.

El a fost furat în timpul unui jaf în 2002, valorând la acea vreme peste 40.000 de euro.

Inelul, a cărui formă aminteşte de catarama unei curele şi având inscripţionat un mesaj în limba greacă, a reapărut în cele din urmă datorită cercetărilor expertului de artă olandez Arthur Brand. Numit "Indiana Jones din Lumea Artelor" pentru talentul său de anchetator, el şi-a contactat cunoştinţele din "lumea interlopă" londoneză pentru a da de urma bijuteriei.

Acest expert a devenit faimos în 2015, după ce a găsit doi cai de bronz realizaţi de Josef Thorak, unul dintre sculptorii preferaţi ai lui Hitler. În martie, el a găsit un tablou de Picasso, furat în urmă cu 20 de ani pe un iaht din Franţa.

Inelul va fi înapoiat colegiului "în cadrul unei mici ceremonii" pe 4 decembrie şi va deveni o parte importantă a colecţiei de amintiri ale lui Oscar Wilde - scriitor, romancier, dramaturg şi poet, cunoscut pentru romanul său "Portretul lui Dorian Gray" (1890).

loading...

Lasă un comentariu