Un inculpat în cazul tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc şi-a recunoscut vina integral

Embed:

Unul dintre cei şapte inculpaţi în cazul tentativei de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, şi-a recunoscut vina în totalitate. Datorită acestui fapt, acesta va avea parte de o procedură simplificată de judecare, dar şi i se va reduce din pedeapsă. Decizia a fost luată, astăzi, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Centru, în cadrul unei noi şedinţe de judecată în acest caz.

Inculpaţii nu au vrut să discute cu presă. În schimb, unul dintre ei a vorbit în faţa magistraţilor, recunoscând toate învinuirile, care i-au fost aduse şi a solicitat o procedură simplificată de judecare.

"A admis cererea formulată de către unul dintre inculpaţi, privind examinarea cauzei în baza probelor, adică unul dintre inculpaţi solicită examinarea cauzei într-o procedură simplificată, specială", a declarat procurorul PCCOCS, Denis Rotaru. 

Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au refuzat să spună care a fost rolul inculpatului, care şi-a recunoscut vinovăţia, în cadrul grupării criminale.

În urma solicitării sale, cauza penală a fost separată, iar el va fi judecat de unul singur şi ceilalţi indivizi - împreună.

De asemenea, magistraţii au stabilit că judecarea celor două cauze penale va fi efectuată în continuarea de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Centru. Ultima decizie nu a fost agreată de către unii apărători.

"Cauza era de competenţa Judecătoriei Chişinău cu sediul Botanica de examinare, fiindcă ultimele acţiuni de urmărire penală s-au făcut în sectorul Botanica. De aceea, noi nu considerăm că este de competenţa Judecătoriei Chişinău cu sediul central", a declarat avocatul Ion Modval. 

Şapte indivizi, învinuiţi de tentativă de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, au ajuns pe banca acuzaţilor la sfârşitul lunii octombrie. Potrivit oamenilor legii, suspecţii au acţionat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, zis Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi dat în căutare internaţională.

Indivizii sunt acuzaţi de patru infracţiuni: pregătirea omorului la comandă, păstrarea ilegală de arme şi muniţii, intrarea şi şederea ilegală în ţara noastră, dar şi trecerea clandestină a frontierei.

O parte dintre şi-au recunoscut vina. Toţi riscă ani grei de puşcărie. Opt persoane au fost reţinute în aprilie la Chişinău, iar alte nouă, în Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu