"Un imbold social!" Adrian Candu, despre sistemul şi avantajele tichetelor de masă

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, menţionează că iniţiativa privind tichetele de masă va aduce un şir de avantaje atât din punct de vedere social, cât și economic. Care sunt acestea, şeful Legislativului le-a menţionat în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

"În primul rând, tichetul de masă va fi un supliment net la salariu, ceea ce înseamnă că acest venit în plus al angajaților va fi scutit de orice taxă, începând cu contribuțiile sociale, medicale și finalizând cu impozitul pe venit. În prezent, aproape jumătate din salariu, cetățenii țării noastre îl cheltuiesc pentru procurarea produselor alimentare. Legea prevede că tichetul de masă va putea fi folosit strict pentru cumpărarea alimentelor. Astfel, nu doar că va crește puterea de cumpărare a angajatului, dar și vom încuraja alimentația la timp și corectă, ceea ce va duce la îmbunătățirea sănătății populației. Acestea sunt beneficiile pentru angajat", a menţionat Candu.

Preşedintele parlamentului Andrain candu a mai menţionat că sistemul tichetelor de masă va duce la creșterea vânzărilor: "Este un lanț întreg asupra căruia se vor răsfrânge avantajele lui. Societățile de alimentație publică: restaurante, pizzerii, cantine, super / hyper-marketuri își vor spori activitatea. Venituri suplimentare vor obține și producătorii autohtoni din industria agro-alimentară, ramură de bază a economiei Republicii Moldova. Sistemul vizează și sporirea importurilor. Toate împreună vor contribui la mărirea veniturilor la bugetul de stat din colectarea TVA".

Şeful Legislativului a precizat că un alt element foarte important al tichetului de masă este că reprezintă un instrument împotriva salariilor în plic, a evaziunii fiscale.

"Acest sistem îi va determina pe angajatorii care mai practică remunerarea dublă să renunțe la această practică și să contabilizeze oficial toate cheltuielile. În acest mod, vom scoate la suprafață o parte bună a banilor din economia subterană. Așadar, introducerea sistemului tichetelor de masă va fi un imbold social, un instrument care va duce la însănătoşirea populaţiei, la creşterea randamentului angajaţilor şi îmbunătăţirea nivelului de trai. În linii generale, asta prevede proiectul", a subliniat Candu.

PUBLIKA.MD menţionează că inițiativa privind tichetele de masă a fost înregistrată în Parlament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu