Un grup de tineri înşelaţi de o companie Work and Travel a protestat în faţa Guvernului

Embed:

Un grup de tineri care susţin că au fost minţiţi de o companie Work and Travel, a protestat, astăzi, în faţa Guvernului. Tinerii au înaintat premierului Vlad Filat un demers, prin care cer investigarea de urgenţă a cazului şi au spus că vor aştepta, timp de trei zile, să primească un răspuns la solicitarea lor.

Nemulţumirea tinerilor vine după ce, acum un an, au plătit unei companii Work and Travel câte trei mii de euro, pentru a merge la muncă în Canada ori Statele Unite. Între timp, compania a fost vândută, iar ulterior închisă, iar proprietarul a dispărut. Victimele cer ajutor de autorităţi, avertizând că vor ajunge până la CEDO, pentru a căuta dreptatea. Mai mult, tinerii acuză instituţiile de drept că, până acum, nu au identificat vinovaţii. 

Consilierul premierului pe probleme de tineret, Tudor Darie, spune că Ministerul de Interne şi Centrul Anticorupţie au primit deja indicaţii să acţioneze în acest caz. "Guvernul Republicii Moldova va depune toate eforturile necesare ca acumularea de probe să deruleze cât mai rapid şi tinerilor să li se facă dreptate", a menţionat acesta.

Urmărirea penală pe acest caz a început pe 26 iulie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu