Un grup de medici rezidenţi din Moldova va pleca la stagiu în Israel: Li se oferă cazare, transport şi salariu de 3.000 de dolari

Un grup de medici rezidenţi din Moldova vor putea efectua un stagiu de până la trei ani la o clinică din Israel. Medicii vor fi selectaţi printr-un concurs public şi vor putea activa în domeniile: anestezie, cardiologie și terapie intensivă.

În acest sens, premierul Moldovei, Iurie Leancă, a discutat în cadrul unei întrevederi cu sponsorul cursurilor de prefecționare de la Centrul Medical Sheba din orașul israelian, Tel Hashomer, Eli Davidai.    

 Oficialul a spus că realizarea acestui proiect va contribui la dezvoltarea sistemului medical din Moldova.

"Am lansat această inițiativă în urmă cu doi ani în România și Bulgaria, iar acum și în Republica Moldova. Aștept cu nerăbdare momentul în care acești medici să revină în țara lor și să aplice cunoștințele obținute în Israel", a precizat investitorul Eli Davidai.   

Proiectul va acoperi toate costurile de cazare și transport, plus un salariu lunar de 3.000 de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă și să lucreze în instituțiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit ministerului Sănătăţii procesul de selectare a candidaților va fi unul transparent. Dosarele vor putea fi depuse pe un site ce va fi creat în scurt timp.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu