Un grup de hackeri români şi lituanieni, autorii atacului cibernetic de la British Airways

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care ar face parte hackeri din România şi Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de săptămâna trecută de la British Airways, susţine cercetătorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ, citat de cotidianul britanic The Telegraph. 

Magecart este activ din 2015 şi este cunoscut pentru mai multe escrocherii în domeniul tranzacţiilor cu carduri de credit în mediul online, printre care şi un atac informatic la compania Ticketmaster, scrie Agerpres, citat de Digi24.ro.

British Airways a anunţat săptămâna trecută că aproximativ 380.000 de clienţi ar putea fi afectaţi de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online în perioada 21 august - 5 septembrie.

Datele personale şi financiare ale acestor clienți au ajuns pe mâna hackerilor după ce persoanele respective au plătit direct în aplicaţia mobilă a companiei.

British Airways susţine că datele furate nu includ detalii referitoare la călătorie sau paşaport. Compania dă acum asigurări ca site-ul funcţionează normal şi plăţile online ulterioare sunt sigure.

Totuşi, clienţii care au făcut plăţi cu cardul către companie în august şi septembrie sunt sfătuiţi să ia legătura cu banca emitentă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu