Un grup de distribuire a marijuanei, deconspirat în Capitală de ofițerii INI și procurori

Un grup de persoane care distribuiau marijuana consumatorilor de droguri în raza Chișinăului, în proporții deosebit de mari, timp de peste șase luni, a fost deconspirat de către procurorii PCCOCS. 

Astfel, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au descins cu mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele acestui grup de persoane, în scopul aplicării măsurilor procesual penale. Prin urmare, a devenit cunoscut faptul că fiecare din membrii grupului avea un rol strict stabilit, astfel încât pe parcursul a șase luni ale anului 2019 grupul a asigurat producerea și procurarea, păstrarea, transportarea și ulterioara distribuire a drogurilor.

În baza probelor acumulate la această etapă a măsurilor procesuale, procurorii au reținut un membru al acestui grup, în privința căruia oamenii legii vor solicita aplicarea arestului. Alți membri ai grupului urmează a fi escortați pentru audieri, în vederea stabilirii complexității cauzei și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați.

Dacă vinovăția persoanei reținute va fi demonstrată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Lasă un comentariu