Un grădinar le-a cerut celor de la BBC să îl ajute în identificarea unei "plante misterioase"

Un grădinar le-a cerut celor de la BBC să îl ajute în identificarea unei "plante misterioase" pe care a descoperit-o pe proprietatea lui. Bărbatul a fost informat că este cannabis, semințele fiind, cel mai probabil, transportate de păsări, potrivit The Telegraph, citat de digi24.ro.

Numărul din septembrie al revistei britanice "BBC Gardeners' World" a inclus un mesaj și o fotografie trimise de un cititor al publicației, potrivit Mediafax.

"Puteți identifica această plantă misterioasă din grădina mea?", i-a întrebat grădinarul Barry Thorp pe cei de la "BBC Gardeners' World".

În secțiunea dedicată răspunsurilor, horticultoarea Anne Swithinbank a afirmat că este cânepă, punctând că trebuie să fie distrusă, dar nu prin ardere.

"Pare a fi cânepă (cannabis sativa). Este, desigur, ilegală și probabil a germinat din semințe aduse de păsări. Mai bine ai distruge-o", l-a sfătuit Anne pe grădinar.

Horticultorul șef Guy Barter de la Royal Horticultural Society (RHS) i-a dat dreptate specialistului BBC, declarând: "Da, este cannabis sativa. Este ilegală deținerea sau cultivarea ei în Marea Britanie în absența unei licențe speciale. Poate fi cultivată legal pentru utilizarea farmaceutică. Semințele de cânepă cărora le-au fost distruse proprietățile caracteristice prin mijloace specifice, precum arderea, sunt oferite ca hrană păsărilor. Uneori, semințe își păstrează calitățile, ajungând să fie răspândite de păsări".

Lasă un comentariu