Un funcţionar al Preturii sectorului Centru din Chişinău a fost condamnat pentru discriminare rasială

Embed:

Un funcţionar al Preturii sectorului Centru din Chişinău a fost condamnat pentru discriminare rasială. Învinuitul a fost obligat de instanţă să achite cinci mii de lei prejudicii morale pentru că a amenințat un cetățean al Siriei.

Incidentul a avut loc în 2016, însă decizia finală a fost pronunțată recent de Curtea Supremă de Justiție. Cearta s-a iscat între funcționarul public Mihai Musteaţă și proprietarul unui local de kebab, Mohamed Abobakar. Angajatul preturii a refuzat să plătească pentru comanda făcută.

"Când m-am apropiat, el a văzut după accentul meu că nu sunt străin. A început să vorbească urât. Îi spun că trebuie să plătească pentru două kebaburi mari 90 de lei. A început să caute banii și a scos legitimația de serviciu", a spus victima, Mohamed Abobakar.

Din spusele lui Mohamed, Mihail Musteață l-a înjurat și l-a amenințat că-i închide afacerea, iar de la agresiunea verbală până la cea fizică nu a fost cale lungă.

"Tu nu mă cunoști pe mine? Toți aici mă cunosc. Tu ai să-mi spui ce să fac, de unde ai venit? A început să mă tragă și eu l-am împins. Asta l-a enervat și a chemat poliția. Spunea că o să ne închidă. Spunea că o să regretăm", a spus victima, Mohamed Abobakar.

La secția de poliție, funcționarul a continuat amenințările și înjurăturile. Acest lucru poate fi observat din imaginile video filmate de cetățeanul sirian.

În 2017, Musteață a fost găsit vinovat și a fost obligat să achite cinci mii de lei prejudicii morale. Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel, însă nu s-a prezentat la nicio ședință. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel.

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a declarat că în prezent Mihai Musteață încă mai este angajat al Preturii. Acesta nu a fost de găsit pentru a comenta cazul. Potrivit angajaților, el este internat în spital.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu